Na het behalen van mijn 2 diploma’s voor de opleiding www.natuurlijkekraamzorg.eu ben ik met al het moois dat ik heb mogen leren een zorg gaan ontwikkelen die ik aanpas naar elk gezin waar ik voor mag zorgen tijdens deze bijzondere tijd.

Wat jullie van mij kunnen verwachten is dat ik jullie help jullie kindje te leren kennen. Samen kijken we naar de verschillende behoeftes van jullie kindje.
Als je borstvoeding wilt gaan geven kan ik je helpen met alle kennis die ik hier over beschik. Ik volg ieder jaar de verplicht gestelde scholingen zodat ik jullie vanuit de nieuwste visies kan ondersteunen en voorlichten. We kijken naar jouw herstel van de bevalling. Ik neem een weegschaal mee om jullie baby te wegen en houdt in de gaten of het goed met jou en jullie kindje gaat. Jullie
behoeftes als gezin staan tijdens de kraamweek centraal.

Mijn specialiteiten zijn warmtezorg, het gebruiken van natuurlijke middelen, kamille toepassingen, het gebruik van warme en koude kompressen, diverse wikkel methodes en wanneer je het fijn vindt verschillende inwrijvingen.

Verder vind ik het fijn om jullie te voorzien van gezonde maaltijden. Uiteraard alles naar jullie wens.

Ook de eventuele oudere broertjes en zusjes zullen zoveel mogelijk worden betrokken bij de komst van de baby.

Vergoeding en uren:
Iedereen heeft recht op kraamzorg en dit wordt door iedere zorgverzekering vergoed. Kraamzorg is verdeeld over 8 dagen, meestal 49 uur (bij borstvoeding). Er is een eigen bijdrage van 4,40 per uur, sommige zorgverzekeraars vergoeden dit (deels). Dit kun je informeren bij je zorgverzekeraar.

Wanneer je er voor kiest thuis te bevallen assisteer ik de verloskundige bij jullie bevalling. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt kom ik naar jullie toe wanneer jullie weer thuis zijn.

Wanneer ik door onvoorziene omstandigheden niet in staat ben jullie (volledige) kraamweek aanwezig te zijn zorg ik voor vervanging in overleg met jullie.

Ik werk hiervoor samen met onder andere Esther Overheul www.kraamzorghetwarmenest.com en een collectief van (natuurlijk) kraamverzorgende in de regio.